Testing Clever Akademie
15.04.2024

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vstup s námi do světa IT a pojď se naučit testovat software!​ Naši průvodci tě provedou cestami a stezkami až na tvou pomyslnou K2 – získáš svou příležitost v jiném oboru, ve kterém zúročíš své analytické a kritické myšlení.

Vstup s námi do světa IT a pojď se naučit testovat software!

Další Testing Clever Akademie se bude konat od 17. do 21. června 2024.

Znáte ten pocit?
„Jsem nějakou dobu po škole a zjistil/a jsem, že mnou vystudovaný obor není to pravé, co chci dál dělat. Prostě mne to nebaví, nevidím v tom smysl.“
„Studuju, ale uvědomuji si, že skutečný život není jen o teorii, ale praxe mi dá mnohem víc.“
„No jo, ale co teď? Vždy mne přitahovalo IT. Ale mám na to vůbec?“
„Třeba je teď ta pravá chvíle pro změnu. Ověř si, jestli na to máš a pojď najít bugy na letence.“

Pokud tě hledání chyb chytlo, napiš nám počet a popis nalezených chyb a spolu se svým životopisem se ozvi Vieře do 24. 5. 2024 na e-mail viera.bohonkova@qinshift.com.


Co ti naše akademie dá?


Naši průvodci tě provedou cestami a stezkami až na tvou pomyslnou K2 – získáš svou příležitost v jiném oboru, ve kterém zúročíš své analytické a kritické myšlení.
Na cestě se seznámíš s metodami testování software, testovacími nástroji, test analýzou a prací s databázemi. Teorii si můžeš vyzkoušet prakticky na námi postavené aplikaci pro cestování. Díky tomu nahlédneš do kódu aplikace, odhalíš chyby, naučíš se napsat testovací scénář a vyhledávat v databázích. Akademie ti ukáže cestu k testování, pak už bude na tobě, aby ses vydal/a na několikaletou pouť stezkami praxe.

Testing Clever Akademie v číslech


Clever testing akademie jsme začali organizovat už v roce 2015, ty první se uskutečnily ještě v době, kdy jsme byli firma Cleverlance. Za tu dobu se nám do 34 realizovaných akademií přihlásilo 3014 zájemců o akci. Vybíráme si, takže jsme do testing akademie přijali 552 kandidátů. Po absolvování se 181 z nich stalo našimi kolegy a začali svou kariéru v IT. V roce 2024 se stali součástí společnosti Qinshift Czechia. Díky tomu mají příležitost získat své první zkušenosti na mezinárodních projektech.


Informace k akci


Clever Testing akademie je týdenní vzdělávací program určený pro ty, kteří se chtějí stát testerem / testerkou softwaru.

CO BYS MĚL(A) UMĚT?

  • bude se ti hodit logické myšlení a zájem o IT, aktivní přístup a chuť se v této oblasti učit
  • jsi týmový hráč, ale umíš převzít odpovědnost za vlastní výsledky a dotahuješ věci do konce
  • neobejdeš se bez výborné znalosti češtiny nebo slovenštiny a slušné angličtiny

CO TI AKADEMIE PŘINESE?

  • seznámíš se s tím, co obnáší testování softwaru, co je bug a jak ho najít
  • zjistíš, co je testovací scénář a jak ho napsat; naučíš se základům práce s databázemi a jazyka SQL, vyzkoušíš si používání AI v testingu
  • po skončení akademie se budeš orientovat v tom, co potřebuješ ke své budoucí kariéře v testingu, včetně praktických zkušeností s testovacími nástroji, které se k testování používají

Máš o akademii zájem? Tento program je zdarma, ale počet míst je omezen. Proto se na něj koná výběrové řízení. Dej o sobě Vieře podle instrukcí pod letenkou vědět, a když uspěješ v testu letenky, potkáš se s jednou z organizátorek akce na on-line pohovoru. Držíme ti palce!

Přijď mezi nás

Pojď se seznámit s těmi, co si svůj sen reálně splnili. Příště budeš mezi nimi třeba právě ty.

Hledal jsem způsob, jak začít pracovat v IT bez dokončeného vysokoškolského vzdělání v tomto oboru. V programování jsem neměl zatím potřebné znalosti a testování se mi zdálo jako nejlepší volba, jak začít v IT. Dozvěděl jsem se o možnosti zúčastnit se Testing Clever Akademie a doufal jsem, že se časem dostanu k automatizovanému testování. To se mi podařilo a teď vyvíjím automatizované testy.

Ondřej

Po několika letech studií účetnictví a žurnalistiky jsem zjistila, že tyto obory nebudou pro mě to pravé a živit se tím nechci. Manžel pracoval v testingu a díky němu jsem se začala zajímat o testování. Když mě upozornil na Testing Clever Akademii, rozhodla jsem se přihlásit a po jejím úspěšném absolvování jsem získala pracovní nabídku na projektu. V tomto IT odvětví můžu využít svoje analytické schopnosti, a to mě baví.

Lusine

​​