Zázračný dětský den v Mirákulu
14.06.2017
Zázračný dětský den v Mirákulu

​Děti i dospělí v dnešní době tráví obrovské množství času sledováním světa za nejrůznějšími obrazovkami. Můžeme být nalepení k laptopu, tabletu nebo mobilu, ale vždy nám tím uniká část z dění přímo kolem nás. Proto jsme se v Cleverlance rozhodli, že jako pozdní oslavu Dne dětí připravíme program, který všem zúčastněným ukáže, kolik radosti spolu můžeme prožívat bez digitálních berliček. Sešly se nás skoro dvě stovky, od dospělých po ty úplně nejmenší a za krásného počasí jsme se v sobotu 10. června vrhli do společných dobrodružství v zábavním parku Mirákulum.

DSCF4277.JPG

Nebát se trochu s​​​e bát

Každé malé dítě ví to, co leckterý dospělák už dávno zapomněl - největší legrace má v sobě vždycky nádech příjemného mrazení v zádech. Lidé, kteří stojí za koncepcí Mirákula to naštěstí stále mají na paměti a tak jsme se mohli společně ztratit v bludišti nad i pod zemí, kde jsme hledali cestu tmavými uličkami za svitu baterky. Nechyběla ani notná dávka adrenalinu, pro ty, kteří zaskočili do lanového centra. Měli možnost se tak na celý park dívat pěkně seshora a zároveň si na vlastní kůži vyzkoušet kousky, nad kterými by neohrnul nos ani Tarzan. Celému parku pak vévodí velká dřevěná stavba hradu, který by se nemuseli stydět bránit žádní středověcí rytíři (ti by navíc určitě ocenili velké množství skluzavek). Ani nás nepřekvapilo, kolik rodičů se pustilo do veselého řádění spolu se svými ratolestmi.

DSCF4265.JPG

V přírodě i o př​​í​​​​rodě

Zábavní park se nachází v zalesněné oblasti, která prostupuje jednotlivými částmi a dotváří příjemnou atmosféru. To byl velmi důležitý důvod našeho výběru místa pro uspořádání akce. Nechtěli jsme lidi jenom odehnat od počítačů, ale také jim umožnit pobyt v místě, kde se lidská imaginace setkává s původní přírodou. V Mirákulu jsme tak nenavštívili pouze zábavné atrakce, ale mohli jsme si projít i naučnou lesní stezku, kde se velcí i malí dozvěděli spoustu informací o ochraně našeho přírodního bohatství a hlavně si na vše mohli sáhnout, porovnat, vyzkoušet téměř všemi smysly. Velmi zblízka se mohou návštěvníci seznámit i s našimi srstnatými či opeřenými kamarády, ať už v mini zoo nebo volných výbězích pro divoká zvířata.

DSCF4361.JPG

Náš ​​den

Přestože se v parku dá strávit opravdu hodně nabitý den, nechtěli jsme všechny jenom tak vypustit do “divočiny”. Naše úžasné kolegyně, Míša Krejčová, Zuzka Kulíšková, Vanda Petržilková a Peťa Bednaříková věnovaly nesmírné úsilí tomu, aby vše klapalo tak jak má (jakou magií zařídily to ideální počasí jsem se zatím nedozvěděl). Kromě možnosti se rozprchnout po celém parku byly pro děti připraveny i nejrůznější soutěže, z nichž si vítězové nakonec odnesli i nadílku cen. Hlavně se ale organizátorky postaraly o to, aby všichni, kdo přišli oslavit den dětí s Cleverlance, měli v zábavném oceánu celého parku záchytný bod, s možností si v klidu odložit věci a vracet se načerpat energii. I v podobě cateringu, který byl přímo zaměřený na děti. Ty nejsou známy zrovna tím, že by většinou patřily k nejodvážnějším strávníkům, ale výběr z typicky oblíbených jídel, jako jsou hranolky, řízky čí párky v rohlíku, přece jenom potěšil všechny.

IMG_1976.JPG

Virtuální světy za obrazovkami zdánlivě nabízejí nekonečné možnosti. Pro jejich otevření bude ale vždy potřeba velká dávka kreativity a fantazie. Obojího mají děti na rozdávání a my jsme rádi, že jsme tolika lidem naráz poskytli možnost si společně vyrazit do hravého prostředí, kde se mohli pořádně vyblbnout. Náš úkol, udělat radost dětem i jejich rodičům, se nám za prosluněné soboty, podle všeho podařil na jedničku.

Lukáš Horák​