Jak probíhá mobilní Boot Camp v Cleverlance?
03.06.2016
Jak probíhá mobilní Boot Camp v Cleverlance?

​Když jsme začali nabírat lidi na iOS a Android Boot Camp, setkali jsme se se záplavou dotazů: Jak to probíhá a co si pod tím představit? Bude na nás někdo řvát a nutit nás plazit se v bahně? Jak dlouho to bude trvat? Co musíme umět předtím a co budeme umět potom?

Jak to probíhá?

Náš Boot Camp trvá tři měsíce. Nekoná se ale v učebně, nýbrž nad reálnými projekty, jejichž vývoj vedou zkušení mentoři. Co nováčci neumí, mentoři ukážou a naučí. Mimochodem: protože se pracuje na skutečných aplikacích, taky za to účastníkům Boot Campu náleží plat. Šikovní absolventi Boot Campu od nás na konci dostanou nabídku práce na HPP nebo na částečný úvazek, aby přitom mohli pokračovat ve studiu.

(Masochisty zklamu. Řvát na nikoho nebudeme.)

Není to pro každého

Na začátku od účastníků očekáváme zkušenosti s objektově orientovaným programováním v Java/Swiftu, znalost REST API, JSON, XML. Kdo si zkusil vytvořit nějakou jednoduchou Android či iOS aplikaci, bude mít nespornou výhodu. Stejně jako ti, kdo mají cit pro UX, znají Material Design, přemýšlejí analyticky a zároveň se orientují v knihovnách třetích stran (Retrofit, OkHttp…), Support Libraries, zajímají se o architekturu a třeba se nebojí si apku i otestovat.

(A jestli jsi to právě Ty, tak čti dál, nebo rovnou pošli CV!) 

 

 Pojď k nám navrhovat aplikace, o kterých všichni sní!

Náš tým

A jaký že je ten náš mobilní tým? Jsou to špičkoví vývojáři, kteří pracují na mobilních aplikacích například pro největší české banky. Vymýšlejí vychytávky nejen pro smartphone, ale i pro hodinky, robotické hračky a jiné smart gadgets. Rádi si hrají a nenechají se spoutat konvencemi. Otevřené hlavy tu mají zelenou!

Jednotku mobility, jak jí říkáme, vede Milan Mitošinka, sám v Cleverlance začínal od píky. Milan je srdcař, sám smart gadgety žije. A možná díky tomu se mu podařilo skvěle nastavit program Boot Campu, který v minulosti už úspěšně proběhl na naší brněnské pobočce, a nyní s ním přicházíme do Prahy.

bootcamp_small.jpg

(Zaujali jsme Tě? Tak nezapomeň poslat ten životopis. Adresa je viera.bohonkova@cleverlance.com.)